Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Fyldt portobello med æg og parmesan

Morgenmad med svampe og æg

Fyldt portobello med æg og parmesan

Der er mange store svampe, som er gode at fylde med ingredienser. Du kan sagtens gøre det med mindre champignon svampe, men Portobello er en af de bedste. Det er på grund af dens store størrelse. Nogle af de største hatsvampe i den danske natur kan findes i champignonfamilien, som du kan læse mere om her:

Fyldt portobello med æg og parmesan

Denne opskrift giver dig en let morgenmad med dine portobellosvampe. Den kræver egentlig ret få ingredienser og kan eventuelt serveres sammen med en større brunch, hvis I er flere til morgenmad. Skinken er rigtig lækker at få med, da den tilfører den gode saltede smag. Du kan dog sagtens servere dem uden. Sæt ca. 35 minutter af til at lave opskriften.

Ingredienser

  • 2 portobello svampe
  • 2 æg
  • 1 spsk revet parmesan
  • 1 pakke serrano skinke
  • Lidt purløg til servering
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tænde din ovn på ca. 170 grader. Den må helst ikke være for varm, da æggene så ikke bliver færdige. Tag dine portobello svampe og skær stokken fra. Der skal gerne være plads i svampene til at fylde dem op, så det skal helst ikke være de mindste svampe. Tag herefter en ske og fjern lamellerne uden at ødelægge svampene. De kan skrabes ud af svampen relativt let.

Nu er svampene klar til at blive fyldte. Klæk æg ud i svampene. Hvis der ikke er plads kan du hælde en smule af æggehviden fra igen. Top svampene med salt og peber samt en smule revet parmesan.

Giv svampene ca. 20 – 25 minutter i ovnen, men husk at tjekke til dem løbende. Æggene skal være faste, men de må ikke være helt tørre. Ryst svampene lidt for at se hvor flydende æggemassen er. Vær opmærksom på at svampene afgiver lidt vand, som også er med til at gøre dem mere flydende. Server dine svampe sammen med lidt lækkert serrano skinke og lidt purløg på toppen. Velbekomme!

Fyldt portobello med æg og parmesan ingredienser
Fyldt portobello med æg og parmesan opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene