Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Friturestegte champignon

En anden måde at bruge dine champignon på

friturestegte champignon

Der er mange som ikke har prøvet at lave denne opskrift før og det er en stor fejl. Friturestegte champignon er perfekt som forret og tager ikke lang tid at lave. Du kan godt bruge dine champignon fra naturen, så længe det er unge svampe og de dermed ikke har foldet sig ud. Du kan se alle svampe i champignon familien her:

Friturestegte champignon

Denne opskrift er en sikker vinder med alle, som godt kan lide sprøde retter. Alle krydderierne er med til at tilføre dine champignons meget smag og gør det til en perfekt snack. Den bedste måde at servere dem er med en god dip. Det bedste er en hjemmelavet mayonnaise dip, men du kan godt nøjes med en dip fra supermarkedet, hvis du hellere vil koncentrere dig omkring svampene.

Ingredienser

  • 16 champignon uden stok
  • 200 ml rasp
  • 100 gram hvedemel
  • 2 æg
  • 100 ml mælk
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ spsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsp. cayennepeber
  • ½ tsk peber
  • Salt
  • 1/4 tsk chili flager
  • 1/4 tsk tørret basilikum
  • 1/4 tsk tørret timian
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

Rens dine svampe og kom lidt salt over dem. Sæt dem til side mens du klargører de andre ting. Tag 3 skåle eller plastikbøtter frem. Der skal kunne være plads til svampene, så sørg for at de har en fin størrelse.

Kom mel, oregano, hvidløgspulver, oregano, cayenne, chili, basilikum, timian, salt og peber i den ene skål. Rør det godt rundt, så det hele er blandet sammen. Slå dine æg ud i en anden skål og bland det med de 100 ml mælk. Hæld raps/brødkrummer i den sidste skål. Du må gerne tilføje lidt af dine krydderier til dit rasp. Det kan eksempelvis være lidt chili, hvidløgspulver, salt og peber.

Nu skal du til at lave svampene. Kom først alle svampene i mel skålen og bland dem i melen indtil de er helt dækket. Kom så svampene over i skålen med æg og mælk og dyp svampene indtil de er helt dækket. Kom så svampene over i din rasp og bland det rundt indtil svampene er helt dækket. Det kan godt tage et par gange før de er helt dækket. Tænd for dit plus og kom nok olie i en gryde, så svampene kan være helt dækket. Når olien er varm kan du komme svampene i lidt ad gangen og stege dem i ca. 6-10 minutter. Sørg for at vende dem, så de får en fin brun farve over det hele. Kom de stegte svampe over på et stykke papir for at fjerne olien og server med din dip. Velbekomme!

friturestegte champignon side

 

 

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene