Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Supper har altid været en rigtig god måde at bruge sine svampe. En fransk løgsuppe med svampe giver en rigtig god mulighed for at få god smag ud af dine svampe. Desuden skal du ikke bruge særlig mange ingredienser og den er relativt let at lave. Champignon er en god svamp at bruge. Du kan se alle i familien her:
Denne opskrift giver et andet bud på den franske klassiker. En løgsuppe er utrolig simpel at lave, men giver en virkelig god smag. Sørg for at bruge en rigtig god ost med god smag, da det er vigtigt for retten. Brug helst Gryuere, men eventuelt andre tørre oste, hvis du har dem liggende. I forhold til svampe kan du sagtens bruge champignon som den eneste svamp, men andre blandingssvampe er ligeledes gode.
Smelt smør i en gryde over medium varme. Tilføj løg, forårsløg, timian og laurbærblad. Steg det hele ved omrøring indtil løgene er gyldenbrune. Dette tager ca. 15 – 20 minutter.
Kom svampene i gryden og tilføj salt og peber. Steg svampene indtil de har afgivet det meste af deres vand. Dette tager ca. 15 minutter. Kom så en liter vand i gryden og kom det i kog. Når suppen koger kan du skrive ned for varmen og lade den simre i 5 minutter. Tag timian laurbærblad ud af suppen og smag til med salt og peber.
Fordel suppen ud i 4 skåle, som kan komme i ovnen. Kom et stykke brød i hver skål og fordel osten udover brødet og suppen. Kom dem i ovnen i et par minutter indtil osten er smeltet. Kom en smule timian og toppe fra forårsløgene på suppen. Server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene