Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne opskrift er baseret på saltede svampe, som er en af de mere sjældne måder at opbevare dine svampe på. Den er dog ikke mindre god en de andre. Faktisk beholder saltede svampe deres fasthed rigtig godt. Med denne opskrift giver vi dig en simpel måde at tilberede dine saltede svampe.
Denne opskrift er baseret på saltede svampe, som du kan finde opskriften på under opbevaring af svampe. Du kan eventuelt søge på saltede svampe. Det er vigtigt at du udbløder dine svampe i god tid inden du laver retten, da de ellers smager for meget af salt. Du kan godt tilføje andre krydderier end timian, hvis du har dem.
Start med at tage en skål frem til at udbløde dine svampe. Kom dem i vandet og skift vandet et par gange for at fjerne noget af saltsmagen. Lad dem herefter ligge i vandet i 10 minutter. Skift vandet og gentag processen 3 gange. Nu skulle du gerne have fjernet en del af saltsmagen. Du kan eventuelt smage en for at tjekke om de skal udblødes mere.
Tænd for blusset og kom en pande på. Smelt en smule smør og kom timian på. Kom så dine brød på panden ved god varme og lad dem stege lidt og få en fin farve. Det tager omkring 2-3 minutter på hver side.
Kom dine svampe på brødet og server med det samme. Smag til med peber. Velbekomme!
Her kan du se de saltede svampe mens de udblødes.
Her er det færdige resultat. Du skal ikke komme alt for mange svampe på, da de kan smage meget saltet.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene