Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne opskrift er en god måde at imponere dine gæster uden at lave alt for meget arbejde i køkkenet. Det tager ikke meget længere end en halv time at lave blinis med svampe og den falder typisk i rigtig god jord hos mange. Vi har brugt portobellosvampe og champignon, men den bliver kun mere lækker af at bruge gode vilde svampe fra skoven.
Denne opskrift er en af de mere delikate og egner sig godt som forret til en god menu. Svampe går rigtig godt sammen med de små blinis og giver en rigtig god smag. Du kan sagtens lege med ingredienserne i denne opskrift og udskifte en eller flere med andre, hvis du har det i køkkenet.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pisk herefter æg og mælk i. Dejen skal gerne være tyktflydende. Varm en pande og smelt lidt smør. Kom små dejklatter på panden og form dem med det samme efter de er kommet på panden. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldenbrune. Vær opmærksom på ikke at give dem for meget.
Varm en anden pande og kom en smule olie og smør på. Skær svampene og kom dem på sammen med en smule hakket persille. Du kan eventuelt bruge et fed hvidløg, hvis du gerne vil give svampene lidt mere smag.
Når svampene er færdige kan du anrette en smule svampe og stenbiderrogn på hver af dine blinis. Top af med en lille skefuld cremefraiche og lidt persille. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene