Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Arme riddere med svampe og bacon

Den kendte søde morgenmad med svampe

arme riddere med svampe og bacon

Arme riddere eller french toast er kendt over hele verden for sin søde smag af kanel sammen med æg og brød. Det er blevet en klassisk cafe ret og specielt i engelsktalende lande kan du finde den mange steder. I vores version laver vi arme riddere med svampe og bacon. Vi har brugt champignon, men du kan sagtens bruge vilde svampe, hvis du har været heldig på din svampejagt.

Arme riddere med svampe og bacon

Arme riddere er en klassiker i mange lande og har mange navne. Denne udgave er med svampe, som passer rigtig godt som morgenmad. Du kan sagtens bruge forskellige brød til retten. Vi har brugt bondebrød, som ikke suger helt så meget til sig, som andre slags brød. De klassiske toast brød giver en mere svampet french toast. Du kan selv vurdere, hvilket brød du vil bruge.

Ingredienser

  • 4 skiver brød
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk sukker
  • 50 gram svampe
  • 5 skiver bacon
  • 1 tsk smør

Fremgangsmåde

Start med at tage en pande op og tænd for medium varme. Kom dit bacon på panden og steg indtil de er færdige. Du kan selv vurdere, hvor sprøde de skal være. Kom dem over på en tallerken med et stykke papir og hæld en smule af fedtet fra. Kom så dine svampe på panden og steg dem indtil de har en fin gylden farve.

Mens svampene er på panden kan du komme æg, mælk, kanel og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen og find dit brød frem. Når svampene er ved at være færdige kan du lave dine arme riddere på panden. Kom dit brød i æggeblandingen og lad dem være i blandingen i ca. 30 sekunder. Kom dem direkte fra skålen på panden.

Giv dine arme riddere et par minutter på hver side indtil de har fået en fin farve. Når dine arme riddere er klar bør dine svampe være klar til servering. Server med det samme. Velbekomme!

Her kan du se alle ingredienser, som du skal bruge til opskriften:

arme riddere med svampe og bacon ingredienser

Her er et nærbillede af det færdige resultat:

arme riddere med svampe og bacon opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene