Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i Østjylland 🌳

Lær hvor du kan lede efter svampe

Svampe i Østjylland

Du kan finde svampe mange steder i Danmark. Der er faktisk kun meget få områder, hvor du ikke vil kunne finde svampe i højsæsonen. Det kræver som regel blot, at du befinder dig i en skov. Det er selvfølgelig ikke alle disse svampe, som er spiselige. Du skal lede efter nogle specifikke skovområder, hvis du gerne vil finde de gode spisesvampe såsom kantareller og Karl Johan svampe. Her får du en introduktion til svampe i Østjylland og hvor og hvordan du kan finde dem.

Kort over svampeskove i Østjylland

Her får du et kort med offentlige skovarealer i hele Danmark. Du kan zoome ind på Østjylland og læse mere om de enkelte skove.

Der kan sagtens være mindre områder, som ikke er medtaget på kortet. De store områder er nemlig de bedste til svampejagt. Her er der nemlig mindre chance for, at en har samlet svampe før dig. Herunder får du en liste af nogle af skovene.

Risskov i Aarhus

En af de mest besøgte skove i Danmark. Derfor finder du nok sjældent de rigtig gode spisesvampe. Du kan dog godt være heldig at finde både Almindelig Østershat, Judasøre og nogle andre svampe.

Marselisborgskovene

Et stort skovområde, som er meget populært blandt svampesamlere. Det er dog så stort, at mange sagtens kan finde gode spisesvampe. Det er et af de bedste steder at gå på svampejagt tæt på Aarhus.

Mols Bjerge

En af de fantastiske nationalparker i Danmark. Her har du god mulighed for at finde mange af de gode spisvampe. Parken er fyldt med forskellige skovområder, hvor du kan finde svampe. Du kan desuden nyde naturen på mange andre måder.

Hørret Skov

Et mindre skovområder uden for Aarhus. Her er der fundet fine spisesvampe og det er et fint udgangspunkt for at finde svampe tæt på Aarhus.

Fløjstrup Skov

Skovområdet ligger i forlængelse af de store Marselisborg skove. Her kan du være heldig, at der er færre svampejægere end tættere på byen.

Jeksendalen

Meget smuk dal med flotte skovområder. Turen gennem dalen er en rigtig god vandretur og du kan kombinere din svampetur med vandreturen. Du har god mulighed for desuden at observere det rige dyreliv på ruten. Selvom skovområdet ikke er det største kan du godt være heldig at finde gode spisesvampe.

Spiselige svampe i Østjylland

Du kan finde mange af de gode spisesvampe i Østjylland. Her er der samlet en kort liste over nogle af de gode svampe, som du kan være heldig at finde. Du skal dog huske, at der vokser rigtig mange forskellige svampe i den danske natur.

Få svampene med på telefonen

Du kan finde al informationen i vores svampe app, som giver dig mere end 250 svampe samt gode beskrivelser og billeder. Du får desuden en masse fine opskrifter, så du kan lave mad med de gode spisesvampe fra skoven.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene